Balkonska okna

Izdelujemo in montiramo visoko kakovostna balkonska vrata.

Profili iz katerih so izdelana balkonska vrata so identična okenskim, prav tako okovje, tesnila ter stekla. Spodaj so opisane glavne razlike med balkonskimi vrati in okni.

Nizki prag za balkonska vrata

Običajno se pri balkonskih vratih uporablja ojačan pohoden alu prag (višina 8cm) ,lahko pa se uporabi nizek alu prag ( 3,5cm) ohranijo pa se vse lastnosti vrat.


Nizek prag za balkonska vrata

Naložni – dodatni kosi v krilu balkonskih vrat

Običajno se v spodnjem delu krila zaradi dodatne zaščite stekla pred poškodbami ter umazanijo naložijo 1-3 naložni kosi.V primeru po večji oddaljenosti stekla od tal oz. večje lesene površine pa se vgradi na želeni višini prečni kos ter vstavi leseno polnilo.

Način odpiranja balkonskih vrat (kljuke ter zaskočniki)

Standardno se v vrata vgrajujejo zaskočniki, ki rahlo zadržijo vrata zaprta (mraz,veter),vendar vrata nimajo možnosti zaklepanja tudi z zunanje strani. Kadar pa želimo balkonska vrata odklepati tudi z zunanje strani se uporabi okovje, ki omogoča namestitev obojestranske pololive s cilindričnim vložkom.


obojestranska pololiva


Izvedbe balkonskih vrat

Enokrilna balkonska vrata       Dvokrilna balkonska vrata

                                        

Balkonska vrata izdelujemo po meri. Vse izdelke odlikujejo najkakovostnejši leseni materiali, kvalitetno okovje in dobra zvočna izoliranost.
Ponašajo se s sodobno konstrukcijo, širokim izborom dodatkov, številne možnosti izvedb, oblik, dimenzij, načinov odpiranja, visoka kakovost in možnost poznejšega servisiranja.

Standardno je vgrajeno dvoslojno steklo , okovje Roto nt e5, dvojno tesnilo in alu odkapni profil na podboju in krilu.Prav tako so možnosti vgradnje drugačnih stekel, varnostnega okovja in izbira barve po RAL  ali naši barvni lestvici.