Lesena vhodna vrata

Izdelava lesenih vhodnih vrat

Vhodna vrata so eden najpomembnejših elementov, ki poudarijo videz, lepoto in prijaznost vašega doma.
V podjetju Mizarstvo Dolinar izdelujemo lesena vhodna vrata po naročilu. Lesena vhodna vrata izdelamo po vaših željah. Izbirate lahko med klasično ali moderno podobo vaših novih lesenih vhodnih vrat ali po trenutnih trendih.

Ko se odločate za nova vhodna vrata za vaš dom, je potrebno razmisliti ne samo o barvi (to izberete po naši barvni lestvici) pač pa tudi kakšno površinsko obdelavo želite zanje.Pri primerni izbiri vrat za vaš dom je pomembno tudi za kakšen les se odločite.

Les lahko kombinirate tudi s steklom in tako popestrite njihov videz ter omogočite svetlobi, da vstopi v vaš dom.
Izbirate lahko med enokrilnimi in dvokrilnimi izvedbami vrat.

Poleg tega pa se je potrebno odločiti tudi za vrsto kljuke, cilindrični vložek ter vrsto zaklepanja. Ne glede na izbran model vrat vgrajujemo kvalitetna nasadila, ki so nastavljiva. Izbirate lahko med različnimi vrstami ključavnic ter med visokokakovostnimi debelo slojnimi barvnimi premazi z dolgoročno obstojnostjo.

Masivna vhodna vrata

V Mizarstvo Dolinar vam izdelamo kvalitetna vhodna vrata iz masivnega lesa po vaši meri, izdelamo jih lahko tudi na podlagi vaših idej in skic.
Izdelujemo klasična masivna vhodna vrata ali moderna, ki omogočajo inovatino izbiro dizajna, barv in oblike. Masivna vrata izdelamo natančno in strokovno. Naša vhodna vrata odlikuje dolga življenska doba. Vrata izdelujemo po ugodnih cenah in po naročilu.

Funkcija vhodnih vrat

Na trajnost vrat najbolj vpliva površinska obdelava. V krila vhodnih vrat so pogosto vgrajeni dekorativni paneli in različna stekla, ki imajo predvsem estetsko funkcijo na vhodnih vratih. Nameščeno steklo pa nam lahko osvetljuje predsobo oziroma hodnik.

Če želite v svojem domu predvsem naravne materiale, se boste zagotovo odločili za masivna vrata. Masivna ali navadna vhodna vrata lahko namestimo tudi na kamnite vhodne portale.

Funkcija kvalitetnih vhodnih vrat, masivnih ali navadnih je predvsem v zaščiti našega doma pred vremenskimi vplivi, nepovabljenimi gosti, nudijo tudi zvočno in toplotno izolacijo.

Za več informacij nas lahko pokličite ali pišete. Z veseljem vam bomo odgovorili.

Zakaj izbrati lesena vrata

Les je tradicionalen material za izdelavo vrat, ki omogoča obdelave različnega videza in kvalitete. Poleg tega je les je topel in plemenit naravni material. Les je čist material, zato je bivanje ob njem zdravo in prijetno, poleg se da lesena vrata enostavno negovati in s tem pridobiti na njihovi trajnosti. Če so lesena vrata popleskana jih lahko čez čas pobarvamo drugače in spremenimo podobo prostora;
Lesena vrata dosegajo dobro zvočno izoliranost in podzavestno spodbujajo dobro počutje, občutek topline in domačnosti. Les je mogoče enostavno obdelovati in vzdrževati. Lahko ga obarvamo s široko paleto barv, odtenkov, tekstur.

Lesena vrata so vsekakor dobra izbira ne samo iz estetskega pač pa tudi iz kakovostnega vidika.

Zakaj izbrati masivna lesena vrata

Masiven les ima sposobnost absorbiranja in odbijanja vlage z doseganjem naravnega ravnovesja.

Masiven les ima naravne lastnosti izolacije. Masiven les ima zelo visoko razmerje med trdnostjo in težo. Ta lastnost zagotavlja zaščito pred različnimi vremenskimi in drugimi dejavniki. Ščiti nas tudi pred ognjem. Masiven les gori zelo počasi in se ne tali.

Masivna vrata so prava izbira za vaš dom.

Na kaj moramo biti pozorni pred nakupom vrat

Pred dejanskim nakupom vrat je potrebno vedeti kje bodo vrata vgrajena oz. uporabljena in posebne zahteve zanje ter katere so te zahteve.

Vhodna vrata so namreč lahko v večstanovanjski hiši (bloku), hiši, poslovni zgradbi ipd. Zato je pomemben podatek kakšna je namembnost zgradbe, ogrevanje, ali so pristotne dodatne obremenitve z vlago in ali obstajajo še kakšne posebne mehanske zahteve.